در بمب گذاری سال ۲۰۰۵ در انگلستان پلیس این کشور اعلام کرد چهار بمب گذاری در لندن انجام شده بود که ۵۲ کشته و بیش از ۷۰۰ زخمی برجای گذاشت و در سه روز پیاپی در آن زمان پلیس ۱۸۰ مورد حادثه تروریستی علیه مسلمانان را گزارش کرد.
نظر سنجی های گاردین نشان می دهد که حداقل دو سوم از مسلمانان انگلیسی پس از آن زمان از این کشور مهاجرت کردند. یک سخنران مذهبی در انگلستان اعلام کرد که متاسفانه طی بیست سال گذشته در این کشور، اسلام هراسی همواره افزایش یافته است و از دلایل آن می توان به افزایش افراط گرایی و تروریسم و سیاست های اعمال شده ضد مسلمانان پرداخت.
وی افزود: ما همه شاهد آن بودیم که آقای ژان چارلز دومنز یک مسلمان انگلیسی با اصالت برزیلی بود و بعد از آنکه از بمب گذاری تروریست ها در هفتم ژوئیه جان سالم بدر برد توسط پلیس لندن با یک مظنون به بمبگذاری اشتباه گرفته شد و درحالی که یک شهروند بی گناه عادی بود به ضرب گلوله پلیس بدون هیچ بازجویی کشته شد!
طبق اعلانیه شورای مسلمانان انگلستان، این کشور محل زندگی یک جامعه از مسلمانان با تنوع فراوان است که اکثریت آنها زیر ۱۹ سال سن دارند. براساس داده های سرشماری سال ۲۰۲۱ ، ۶.۵ ٪ از جمعیت ، در انگلیس و حدود ۳.۹ میلیون نفر در ولز را جمعیت مسلمان تشکیل می دهد.
شستا گهیر زن مسلمان در مصاحبه با گاردین گفت که ، به عنوان یک زن مسلمان متولد و بزرگ شده در انگلستان ، آسیب های ناشی از نژادپرستی، همیشه بخشی از تجربه های او از زندگی در بریتانیا بوده است.
منبع: گاردین