فرصت‌های بی‌سابقه تبلیغ دینی در عصر حاضر

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌زاده گفت: مهم‌ترین توصیه مقام معظم رهبری در پیام تاریخی به یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم توجه به فرصت‌های بی‌نظیر پیش‌روی روحانیت در عرصه جهانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجعفر موسوی‌زاده مدیرکل تبلیغ بین‌الملل حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو  پیام اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم را «منشور تاریخی برای حوزه‌های علمیه» توصیف و با اشاره به محتوای ارزشمند این پیام، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین توصیه مقام معظم رهبری در این منشور مبارک، توجه به فرصت‌های بی‌نظیر پیش‌روی روحانیت در عرصه جهانی است.

الهام‌گیری از پایه‌گذاری حوزه قم در دوران اختناق

وی به بخش ابتدایی منشور اشاره کرد و افزود: رهبر انقلاب با نگاهی تاریخی، به شرایط اختناق‌آمیز سیاسی در عراق و سایر کشورها در دوران تاسیس حوزه علمیه قم توسط آیت‌الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) پرداخته‌اند. مقام معظم رهبری تاکید کردند که پایه‌گذاری حوزه علمیه در آن فضای خفقان، نمادی از مقاومت و هوشمندی روحانیت بود.

فرصت‌های بی‌سابقه تبلیغ دینی در عصر حاضر

مدیر تبلیغ بین‌الملل حوزه‌های علمیه تصریح کرد: امروز با حضور فعال مبلغان دینی به زبان‌های متعدد در اقصی نقاط جهان، فرصت استثنایی برای نشر معارف اسلامی فراهم شده است. این فرصت تاریخی به هیچ‌وجه نباید از دست برود.

تهدیدات نوین و تلاش برای خاموشی نور الهی

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌زاده در عین حال به تهدیدات دشمنان اشاره کرد و گفت: دشمنان به‌طور مستمر و با به‌کارگیری ابزارهای نوین ارتباطی، در پی خاموش کردن «نور خدا» هستند. این تهدیدات دشمنان را نمی‌توان نادیده گرفت.

راهکارهای تحقق نقش جهانی حوزه‌های علمیه

وی مهم‌ترین عوامل موثر برای حضور حوزه‌های علمیه در فرآیند جهانی‌سازی را همگامی با زمان و تعامل سازنده با نهادهای جهانی دانست و گفت: همگامی با زمان و نیز تولید علم متناسب با نیازهای روز، به‌کارگیری روش‌های تبلیغی نوین و موثر، تعامل سازنده با نهادهای جهانی و برقراری ارتباط فعال با نهادهای مذهبی به‌ویژه مراکز فعال در ادیان مختلف مانند مسیحیت یکی از عوامل موثر در فرآیند جهانی شدن حوزه علمیه است. این تعامل بین‌الادیانی می‌تواند بسیار کارگشا و تاثیرگذار باشد.

جوانان بین‌الملل، اولویت اصلی ارتباطات روحانیت با ابزارهای نوین

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌زاده بر اهمیت ویژه‌ی ارتباط روحانیت با جوانان در سطح بین‌الملل تأکید کرد و گفت: جوانان مهم‌ترین قشر برای پذیرش معارف ناب الهی هستند. جوان، نهالی است که با رسیدگی، به درختی تنومند تبدیل می‌شود. میوه‌های این درخت تأثیرگذار خواهد بود.

مدیر تبلیغ بین‌الملل حوزه‌های علمیه با اشاره به تفاوت نسل‌ها، خاطرنشان کرد: ارتباط طلبه‌ها با جوانان باید بسیار نزدیک و متفاوت از روش‌های نسل‌های قدیمی‌تر باشد.

ضرورت استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی

وی بر لزوم بهره‌گیری از روش‌ها و ابزارهای نوین برای برقراری این ارتباط مؤثر تأکید کرد: اگر بخواهیم این ارتباط را محقق کنیم، باید از ابزارها و روش‌های نوین استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌زاده در بخش پایانی سخنان خود گفت: توصیه‌ی بنده این است که نخست باید فرمایشات مقام معظم رهبری به‌ درستی فهمیده و تبیین شود که ناظر بر چه موضوعاتی است. سپس بر اساس آن، برنامه‌ریزی دقیق با تعیین اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت انجام گیرد.

مدیرکل تبلیغ بین‌الملل حوزه‌های علمیه ادامه داد: پس از تدوین این برنامه‌ریزی، باید چشم‌اندازی روشن تعیین کرد تا ان‌شاءالله در آینده، فرمایشات مقام معظم رهبری در جامعه محقق و عملیاتی شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا