عالم برجسته هندی: حوزه علمیه؛ فراتر از درس و تدریس، پیشگام انقلاب فکری و اخلاقی است

حجت‌الاسلام سید عقیل الغروی در سخنانی اظهار داشت که حوزه علمیه صرفاً یک مرکز آموزشی نیست، بلکه مبدأ یک انقلاب فکری و اخلاقی است، اساتید باید اولویت اصلی خود را بر تربیت ذهنی و اخلاقی دانش‌آموزان قرار دهند.

مراسم باشکوهی به مناسبت چهلمین روز درگذشت عالم فرزانه و فقیه وارسته، آیت‌الله سید محمدباقر موسوی صفوی(ره)، در حسینیه شهرستان بُدگام ایالت جامو و کشمیر برگزار شد. در این مراسم، حجت‌الاسلام سید عقیل الغروی، از علمای برجسته و اندیشمندان سرشناس هند، با ایراد سخنرانی با موضوع «علم، بقا و ارتقاء انسان»، ضمن تأکید بر نقش راهبردی حوزه‌های علمیه در شکل‌گیری و هدایت تحولات فکری و فرهنگی جوامع اسلامی، به تبیین جایگاه والای علم در تعالی انسان پرداخت.

وی افزود: حوزه علمیه صرفاً مرکز آموزش و تدریس متون دینی نیست، بلکه پایگاهی بنیادین برای پرورش فکر، تقویت اخلاق و پایه‌ریزی یک انقلاب فرهنگی و معنوی در جامعه اسلامی است. از دل حوزه، اندیشه‌ها شکل می‌گیرند، افکار اصلاح می‌شوند و سرنوشت ملت‌ها رقم می‌خورد. اساتید حوزه باید اصلاح ذهن و تربیت شخصیت طلاب را در صدر مأموریت‌های خود قرار دهند.

در ادامه این سفر معنوی و فرهنگی، حجت‌الاسلام عقیل الغروی به دعوت حجت‌الاسلام سید حسن موسوی صفوی، رئیس انجمن شرعی شیعیان، از حوزه علمیه جامعۀ باب‌العلم واقع در منطقه میرگنْد بُدگام بازدید کرد. این دیدار با استقبال گرم و صمیمانه مسئولان، اساتید حوزه و مدیران مکتب‌الزهرا (س) حسن‌آباد سرینگر همراه بود.

در جریان این بازدید، حجت‌الاسلام سید مجتبی عباس موسوی صفوی، گزارشی جامع از خدمات علمی، فرهنگی، اجتماعی و دینی علمای خاندان موسوی در منطقه بُدگام ارائه کرد. همچنین، نمایشی تصویری و تحلیلی از فعالیت‌های گسترده انجمن شرعی شیعیان در زمینه‌های مختلف دینی، آموزشی، اجتماعی و رفاهی به سمع و نظر حجت‌الاسلام و المسلمین الغروی رسید که مورد توجه و تحسین وی قرار گرفت.

در بخش پایانی این دیدار، نشست تخصصی با حضور حجت‌الاسلام عقیل الغروی، اساتید حوزه و جمعی از علمای منطقه برگزار شد. در این جلسه، وی با بیان توصیه‌هایی ارزشمند، اهل علم و طلاب را به تعهد، مسئولیت‌پذیری، اخلاص در عمل و توجه به نیازهای روز جامعه فراخواند و افزود: پیشرفت و اثرگذاری نهادهای دینی زمانی تحقق می‌یابد که سه رکن اساسی یعنی آموزش، خدمت‌رسانی و هدایت معنوی به صورت هم‌افزا و هدفمند در دستور کار قرار گیرد. اگر حوزه‌ها صرفاً به تکرار محفوظات محدود شوند و از تحول درونی، رسالت اجتماعی و جهت‌گیری فرهنگی خود غفلت کنند، از نقش راهبردی خود فاصله خواهند گرفت.

سفر علمی و تبلیغی حجت‌الاسلام سید عقیل الغروی به منطقه بُدگام، با استقبال گسترده مردم و روحانیون، بار دیگر بر اهمیت نهاد حوزه علمیه در رشد فکری و اخلاقی جامعه تأکید کرد و یادآور شد که حوزه‌های علمیه، قلب تپنده تمدن‌سازی اسلامی و محرک تحولات اجتماعیِ برخاسته از ایمان و دانش‌اند.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا