سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، سی و ششمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، امام موسوی خمینی، را با برگزاری یک نشست فکری در مقر سفارت در منطقه “بئر حسن” گرامی داشت.
در این نشست، نوه امام راحل، سید علی خمینی، به همراه جمع کثیری از علما و روحانیون از مذاهب مختلف و همچنین شخصیتهای فکری و فرهنگی حضور داشتند.
این نشست با حضور جمعی گسترده و متنوع از علما و روحانیون مذاهب مختلف در رأس آن شیخ علی الخطیب نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان و ارامنه ارتدکس کاتولیکوس خاندان کیلیکیه، آرام اول کشیشیان به نمایندگی ارشماندریت بارین وارطانیان و ارشماندریت سرکیس ابراهیمان، شیخ نزیه بو ابراهیم به نمایندگی از ناصرالدین الغریب شیخ عقل از طایفه موحدین دروز، شیخ احمد عاصی به نمایندگی از شیخ علی قدور رئیس شورای اسلامی علوی، محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت و نماینده مجلس به نمایندگی از شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله و شیخ احمد قبلان مفتی ممتاز جعفری، نمایندگان مجلس؛ امین شری، ایوب حمید در رأس هیئت جنبش امل، حسین حاج حسن، ینال الصلح و ملحم الحجیری، در کنار سفرا، دیپلماتها، وزرای سابق، شیخ ماهر حمود رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت، شیخ غازی حنینه رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمان لبنان و نمایندگان احزاب و نیروهای ملی و اسلامی و هیئتهایی از گروههای فلسطینی و شخصیتهای فکری و فرهنگی. برگزار شد.
شیخ علی الخطیب
این نشست با سخنرانی شیخ علی الخطیب نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیا آغاز شد که در آن تأکید کرد: رویارویی مداوم بین غرب، به رهبری ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، زمینه واقعی تمام وقایعی است که از زمان انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی تاکنون رخ داده است، از محاصره اقتصادی، رسانهای و نظامی و تحریک گروههای کشتار در داخل ایران گرفته تا جنگ به رهبری رژیم معدوم عراق، جنگهای متعدد صهیونیستی علیه لبنان و غزه، ایجاد ارتشهای تروریسم و درگیریهای فرقهای در منطقه عربی و اسلامی، و جنگ اخیر جاری علیه نوار غزه، لبنان و یمن که غرب پس از طوفان مسجد الاقصی آشکارا با آن جنگید، زمانی که رژیم صهیونیستی به تنهایی قادر به مقابله با آن نبود، بنابراین غرب تمام نیروهای خود را برای جنگ در کنار بازوی شکسته خود، اسرائیل، بسیج کرد، به این امید که از پایان اجتنابناپذیر آن و پایان خودش جلوگیری کند.
وی افزود: نیروهای مقاومت در غزه، لبنان و یمن در این رویارویی قهرمانانه، عملکرد تحسینبرانگیزی داشتهاند و همچنان سرسختانه و خستگیناپذیر مقاومت میکنند تا دشمنان را از رسیدن به اهداف شومشان بازدارند.
محمد رعد
محمد رعد نیز به نوبه خود تأکید کرد که هیچکس نمیتواند به مقاومت درونی مردم ضربه بزند. اگر هدف تضعیف این مقاومت است، پس نقشه بکشید، تلاشهای خود را گسترش دهید و ابزارهای خود را بسیج کنید، زیرا شما قادر نخواهید بود اراده مقاومت را در میان مردم مؤمن، ثابتقدم و فداکار ما تضعیف کنید.
وی افزود: آنچه به مقاومت قدرت میدهد، تنها سلاحها و تجهیزاتی نیست که در اختیار دارد، بلکه بیش از همه، ایمانی است که در اختیار دارد، آگاهیای که با خود همراه دارد و روحیه والایی که به آن تکیه می کند.
همچنین سید علی خمینی، شیخ ماهر حمود، رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت، و شیخ حسین قاسم، رئیس شورای علمای فلسطین، در این نشست سخنرانی کردند.
سخنرانان به میراث عظیم فکری، سیاسی و دینی به جا مانده از امام خمینی، نقش پیشگامانه ایشان در احیای امت اسلامی و تقدیس مفاهیم مقاومت، عدالت و حاکمیت ملی توسط ایشان اشاره کردند. آنها بر اهمیت ادامه این رویکرد در مقابله با امپریالیسم و دفاع از آرمانهای عادلانه، و در رأس آنها مسئله فلسطین، تأکید ورزیدند.
سخنرانان خواستار تقویت همبستگی با نوار غزه در پرتو نسلکشیای که علیه مردم فلسطین در حال وقوع است، شدند و در عین حال بر وحدت موضع علمی، مردمی و رسمی در مقابله با این تجاوز و لزوم اقدام مؤثر برای توقف قتل عامها و حمایت از پایداری مردم غزه با تمام ابزارهای ممکن تأکید کردند.
مجتبی امانی
مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان، این نشست را با ارائه خاطرات و اندیشههایی درباره آغاز انقلاب اسلامی و نقش امام خمینی در رهبری آن به پایان رساند و اهمیت ادامه حمایت از آرمانهای عادلانه و مقاومت در برابر بیعدالتی را خاطرنشان کرد.