در سکوهای علمی حاضر نباشیم دیگران شیعه را روایت خواهند کرد

حجت الاسلام جهانگیری با بیان عواقب عدم معرفی شیعه و حوزه های علمیه به دنیا گفت: اگر این معرفی صورت نگیرد، مصدریت و مرجعیت علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی در جای دیگر رقم خواهد خورد.

از اصفهان، حجت الاسلام یحیی جهانگیری در نشست ترویجی با موضوع “چیستی و چگونگی تولید و توزیع علوم انسانی – اسلامی در عرصه جهانی” که به همت معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان و با همکاری دبیرخانه جایزه جهانی شهید صدر برگزار شد با اشاره به روایت امام رضا(ع) در خصوص لزوم آشنا نمودن مردم با محاسن کلام اهل بیت اظهار داشت: مخاطب اهل بیت(ع) ناس هستند و باید از کلونی های خود بیرون بیاییم و بتوانیم با نگاه کلان نگر، کل دنیا را مخاطب قرار دهیم.

وی افزود: روزگاری حوزه علمیه، ادبیات خود را داشت، اما با انقلابی که حضرت امام(ره) ایجاد کرد، امروزه توجهاتی که به معارف شیعی و حوزه های علمیه در دنیا وجود دارد جدی است.

فعال و مبلغ بین الملل عنوان کرد: حوزه علمیه، سوژه پژوهشی در غرب است و امروز مطمع توجه مراکز آکادمیک غرب هستیم و باید در این فرصت و تهدیدی که پیش رو است حضور تعریفمند داشته باشیم.

حجت الاسلام جهانگیری با بیان عواقب عدم معرفی شیعه و حوزه های علمیه به دنیا گفت: اگر این معرفی صورت نگیرد، مصدریت و مرجعیت علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی در جای دیگر رقم خواهد خورد.

وی اضافه کرد: دلیل اینکه نام خلیج فارس را تغییر می دهند این است که از سال ۱۹۹۴ کرسی های علمی را برای تغییر نام خلیج فارس شکل دادند و ادبیات علمی ایجاد می کنند و این ادبیات پشتوانه کار تجربی و ترویجی می شود.

شهید صدر یکی از بزرگانی که توانسته مرزهای علم را جابه جا کند

رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم با تاکید بر استفاده از ادبیات علمی برای حرف زدن با مخاطب جهانی تصریح کرد: ما در سکوهای علمی دنیا حضور نداریم و این تولید بدون توزیع و عدم حضور در سکوهای جهانی سبب شده است تا روایت می شویم.

وی خاطر نشان کرد: دیگران از آموزه های شیعه برای حل مسائل خود استفاده می کنند و لذا اگر در سکوهای علمی حاضر نباشیم دیگران شیعه را روایت خواهند کرد.

حجت الاسلام جهانگیری با اشاره به اهداف جایزه جهانی شهید صدر در ابعاد جهانی افزود: این جایزه برای آن است که حوزه علیمه یک جهش جدی برای حضور در سکوهای علمی داشته باشد.

وی با بیان دلایل قرار دادن نام شهید صدر بر این جایزه به عنوان یکی از بزرگانی که توانسته مرزهای علم را جابه جا کند گفت: شهید محمدباقر صدر درباره فدک کتابی نوشته است که در دانشگاه جامعه ام القری به عنوان کتاب مرجع معرفی می شود.

رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم تاکید کرد: یکی از شاخصه هایی که برای ارزیابی این جایزه آورده شده آن است که اثری که نوشته شده چه میزان معقولیت فهم بین المللی دارد و مسئله ای که در جایزه جهانی شهید صدر دنبال می شود این است که حوزه های علمیه زبان جهانی اندیشی و تولید نظریه جهانی را بیاموزند و توزیع کنند

طلاب ما از هم اکنون باید جهان اندیش باشند

وی درک مسائل جهانی را از اهداف این جایزه عنوان کرد و ادامه داد: اگر ما این علوم را در عرصه بین المللی صادر نکنیم ما را روایت خواهند کرد.

حجت الاسلام جهانگیری اضافه کرد: حوزه های ما زبان توزیع و زبان جهانی اندیشی ندارند و این جایزه به دنبال این امر است و منحصرترین و بزرگ ترین جایزه علوم انسانی است.

وی خاطر نشان کرد: خروجی حوزه تنها انتقال مبلغان به خارج از کشور نیست، بلکه خروجی حوزه، اندیشمندان آن نیز هستند و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این دروازه را باز نموده و نام آن را نیز حضور دانشی حوزه های علمیه در عرصه بین الملل قرار داده است.

مبلغ بین المللی افزود: طلاب ما از هم اکنون باید جهان اندیش باشند و مکتب اهل بیت(ع) برای جهان حرف دارد، لذا باید نشست هایی از جنس تشویقی – ترغیبی در این باره در مدارس برگزار شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا