الهیات مقاومت، راهبردی علمی برای احیای جهانی مسئله فلسطین است

شیرازی «الهیات مقاومت» را راهبردی علمی و بلندمدت برای احیای جهانی مسئله فلسطین دانست و بر نقش محوری بانوان در پیشبرد این منظومه علمی تأکید کرد.

در مشهد، شرف‌الدین شیرازی، مسئول مجمع عالی جبهه آزادی‌خواه جهان، شامگاه شنبه ۳ خردادماه، در مراسم افتتاحیه کمیته بانوان مجمع عالی جبهه آزادی‌خواه جهان که با حضور جمعی از بانوان فعال فرهنگی در حوزه مقاومت، در پردیس دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد برگزار شد. با اشاره به ضرورت تشکیل شاخه بانوان در این مجمع، اظهار داشت: ایجاد ساختار بانوان در مجمع علمی اندیشمندان آزادی‌خواه، گامی مهم در جهت تحکیم بنیان‌های فکری و فرهنگی جریان مقاومت است.

استاد دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: پس از حادثه طوفان الاقصی، در حدود ۱۷ ماه گذشته، جمعی از اندیشمندان و نخبگان فرهنگی به ضرورت راه‌اندازی ساختاری منسجم برای حمایت از ملت مظلوم غزه رسیدند. این تلاش‌ها به تدوین چارچوبی علمی و تشکیلاتی در قالب مجمع آزادی‌خواهان منجر شد که با مشارکت سه دانشگاه فرهنگیان، آزاد اسلامی و پیام نور شکل گرفت. به اعتبار گستردگی این دانشگاه‌ها در سطح کشور و جمعیت عظیم دانشجویی و هیئت علمی آن‌ها، این حرکت به‌صورت ملی و فراملی گسترش یافت.

شیرازی همچنین افزود: دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان دانشگاه بزرگ شرق کشور و برخوردار از دانشکده‌های الهیات و ادبیات نیز به این حرکت پیوست. هیئت رئیسه مجمع با حضور نمایندگانی از این دانشگاه‌ها و نهادهای حوزوی و علمی شکل گرفته و فعالیت‌های خود را در چهار حوزه اصلی طراحی و اجرا کرده است.

مسئول مجمع عالی جبهه آزادی‌خواه جهان در ادامه با اشاره به راه‌اندازی جریان علمی جدید با عنوان «الهیات مقاومت»، گفت: از حدود پنج ماه پیش، وارد مرحله‌ای تازه در مسیر جهاد تبیین و تولید علم شدیم. نخستین پیش‌نشست کرسی‌های علمی الهیات مقاومت در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد و دومین نشست در اواخر همین ماه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواهد بود. نشست سوم نیز تیرماه در دانشگاه بین‌المللی امام رضا و نشست چهارم مردادماه در خراسان شمالی برگزار می‌شود. در نهایت، همایش بین‌المللی الهیات مقاومت در شهریورماه برگزار خواهد شد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به این روند علمی خاطرنشان کرد: تاکنون ۶۰۰ مقاله از ۱۲ کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده و این نشان از اقبال اندیشمندان داخلی و خارجی به مقوله مقاومت و بیداری اسلامی دارد.

گسترش شاخه‌های علمی مقاومت در دانشگاه‌ها

شیرازی با بیان اینکه الهیات مقاومت سرآغاز یک منظومه علمی فراگیر است، گفت: پس از الهیات مقاومت، شاخه‌های مکملی چون ادبیات مقاومت، هنر مقاومت، روان‌شناسی مقاومت، علوم سیاسی مقاومت و حقوق مقاومت در دستور کار قرار دارد. این منظومه باید با برنامه‌ریزی دقیق پنج‌ساله به‌ویژه با محوریت بانوان متعهد و انقلابی ادامه یابد.

تأکید بر ظرفیت ویژه بانوان در عرصه بین‌الملل

وی نقش بانوان را در این حرکت بسیار کلیدی دانست و افزود: ما نباید اجازه دهیم فشارهای اقتصادی، جنگ نرم و هجمه‌های رسانه‌ای ما را از رسالت اصلی باز بدارد. بانوان می‌توانند با بهره‌گیری از ظرفیت کرسی‌های نظریه‌پردازی و ارتباطات بین‌المللی، در جبهه فرهنگی جهان اسلام ایفای نقش کنند.

این استاد دانشگاه با اشاره به استقرار دبیرخانه دائمی مجمع در دانشگاه فرهنگیان، گفت: این تصمیم به دلیل ارتباط بلندمدت با دانشجویان این دانشگاه گرفته شده است؛ دانشجویانی که تا ۳۰ سال آینده به‌صورت مستمر در فرایند تعلیم و تربیت حضور دارند و می‌توانند بازوان اجرایی مؤثر برای استمرار جریان مقاومت باشند.

وی در پایان با اشاره به فجایع انسانی در غزه تصریح کرد: غزه امروز در آتش خشم صهیونیست‌ها می‌سوزد. بانوان ما باید با شعله‌های قلم و اندیشه خود، این فریاد مظلومیت را به سطح بین‌المللی برسانند؛ سه راهبرد علم، اقدام و عمل باید مبنای برنامه‌ریزی برای دفاع همه‌جانبه از مظلومان و بازدارندگی در برابر ظالمان باشد.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا