در اقدامی بحثبرانگیز که چشمانداز نظامی در سوریه را تغییر میدهد، ایالات متحده طرحی را که توسط گروه جولانی پیشنهاد شده بود، تأیید کرد که به هزاران جنگجوی خارجی اجازه میدهد در یک تشکیلات رسمی در ارتش جدید ادغام شوند. برخی این اقدام را یک ماجراجویی خطرناک میدانند.
به گفته توماس باراک، فرستاده رئیس جمهور آمریکا به سوریه، تقریباً ۳۵۰۰ جنگجو که بیشتر آنها اویغورهای چین و آسیای مرکزی هستند، به یک واحد نظامی جدید به نام لشکر ۸۴ تحت پوشش ارتش جدید خواهند پیوست.
باراک، که همچنین به عنوان سفیر آمریکا در ترکیه مشغول به کار است، به رویترز گفت که واشنگتن این اقدام را یک گزینه واقعبینانه میداند و تأکید کرد که این جنگجویان به دولت جدید سوریه بسیار وفادار هستند و ادغام آنها در پروژه دولتی بهتر از رها کردن آنها از کنترل است. نه وزارت امور خارجه آمریکا و نه دولت سوریه هیچ اظهار نظر رسمی در این مورد نکردهاند.
ابومحمد الجولانی، رئیس تشکیلات سوریه، از این طرح دفاع کرد و استدلال کرد که جذب این جنگجویان در ارتش و متعاقباً اعطای تابعیت به آنها، تضمین میکند که دیگر به گروههای افراطی بازنگردند.
ادغام جنگجویان خارجی، به ویژه کسانی که قبلاً تحت پرچم هیئت تحریر الشام میجنگیدند، برای غرب یک مسئله حساس است، به خصوص به این دلیل که برخی از آنها در این گروه که توسط چندین کشور به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، مناصب ارشدی دارند.
در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت پکن امیدوار است سوریه در پاسخ به نگرانیهای جامعه بینالمللی با همه اشکال تروریسم و افراطگرایی مخالفت کند.
در همین راستا، عثمان بوگرا، مسئول سیاسی حزب اسلامی ترکستان، در بیانیهای کتبی به رویترز تأیید کرد که این گروه رسماً خود را منحل کرده و در ارتش سوریه ادغام شده است.
سرنوشت خارجیهایی که در طول جنگ ۱۳ ساله بین گروههای مسلح و بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه، به هیئت تحریر الشام پیوستند، یکی از دشوارترین مسائلی بوده که از زمان سرنگونی اسد توسط این گروه و به دست گرفتن قدرت در سال گذشته، مانع از ایجاد روابط حسنه با غرب شده است.