یادداشت | گزارشی از گفتگوی محمد العیسی با شبکه یورونیوز

محمد بن عبدالکریم العیسی، دبیرکل رابطة العالم الإسلامی، در حاشیه سفری که چندی پیش به فرانسه رفته و دیدارهایی غیررسمی با برخی مسئولان این کشور، از جمله وزیر امور خارجه، وزیر کشور و وزیر برابری جنسیتی و مبارزه با تبعیض داشت، گفت‌وگویی نیز با شبکه یورونیوز صورت داد

محمد بن عبدالکریم العیسی، دبیرکل رابطة العالم الإسلامی، در حاشیه سفری که چندی پیش به فرانسه رفته و دیدارهایی غیررسمی با برخی مسئولان این کشور، از جمله وزیر امور خارجه، وزیر کشور و وزیر برابری جنسیتی و مبارزه با تبعیض داشت، گفت‌وگویی نیز با شبکه یورونیوز صورت داد. او در این گفتگو که در قالب برنامه «گفت‌وگوی اروپایی» انجام شد، ضمن محکوم کردن جنگ ۱۸ ماهه در غزه که جان ده‌ها هزار نفر را گرفته، ابراز امیدواری کرد که بار دیگر نوار غزه بازسازی شود.

العیسی با اشاره به ابعاد انسانی این بحران، از جامعه جهانی خواست که اقدامی قاطع در این زمینه انجام دهد. او گفت: «آنچه در غزه رخ می‌دهد یک تراژدی است. چیزی شبیه نسل‌کشی است، اگر نگوییم دقیقاً نسل‌کشی است. آنچه در غزه می‌گذرد، وجدان بشریت را تکان داده. این‌ها نقض آشکار قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است.»

با وجود گستردگی ویرانی‌ها، دبیرکل لیگ جهانی مسلمانان همچنان نسبت به آینده مردم غزه امیدوار است و معتقد است که این بحران ممکن است منجر به وحدت جهانی و اقدام جمعی شود.

مخالفت با هرگونه نفرت و دشمنی

او در این گفت‌وگو تأکید کرد که تنها راه غلبه بر یهودستیزی، اسلام‌هراسی و سایر اشکال نفرت، گفت‌وگو و تعامل جهانی است.

محمد العیسی همچنین هشدار داد که نباید اقدامات افراد افراطی را به کل جوامع نسبت داد و بر اهمیت تمایز قائل شدن بین تندروها و جوامعی که این افراد مدعی نمایندگی آن‌ها هستند، تأکید کرد.

این روحانی سعودی گفت: «مردم یهود نباید مسئول درگیری‌های خاورمیانه دانسته شوند، همان‌طور که ۲ میلیارد مسلمان جهان نباید به‌خاطر حملات تروریستی در اروپا که به نام اسلام صورت گرفته، مورد سرزنش قرار گیرند.»

او افزود: «حملاتی که به نام اسلام انجام می‌شوند، در واقع به نام صاحبان خود انجام می‌گیرند، نه اسلام. آن‌ها نماینده خودشان هستند. آن‌ها نماینده افراط‌گرایی‌ای هستند که از دنیای اسلام ما جدا شده و کنار گذاشته شده است. دنیای اسلام ما سرشار از ارزش‌ها و میانه‌روی است. این افراد تعدادشان کم است، اما حضور پر سروصدای آن‌ها نگران‌کننده است.»

او گفت: «ما با هرگونه نفرت، فارغ از شکل و ماهیت آن، مخالفیم. ما با هرگونه دشمنی نسبت به پیروان ادیان به خاطر انتخاب مذهبی‌شان مخالفیم. همچنین با هرگونه خصومت دیگری، چه نژادی، چه فرهنگی و چه از هر نوع دیگر، مخالفیم.»

العیسی همچنین به‌صراحت اعلام کرد که نباید از اسلام برای تحقق اهداف سیاسی سوءاستفاده شود.

پیام به مسلمانان اروپا: بخشی از جامعه باشید

در موضوع هم‌زیستی، العیسی در پیامی برای جوامع مسلمان در اروپا از آن‌ها خواست که بخشی فعال از بافت اجتماعی جوامعی باشند که در آن زندگی می‌کنند و تأکید کرد که هیچ‌چیز در آموزه‌های دینی اسلام با ایفای نقش مسئولانه در این جوامع در تضاد نیست.

او گفت: «توصیه من به آن‌ها این است که در فعالیت‌های اسلامی که نمایانگر هویت دینی‌شان است مشارکت داشته باشند و همچنین در امور ملی که بیانگر هویت ملی‌شان است نیز فعال باشند.» او در پایان افزود: «تمام قانون‌ اساسی‌های متمدن در جهان، به هیچ وجه جوهره‌ی هویت دینی هیچ دینی را خدشه‌دار نمی‌کنند؛ بنابراین هیچ تعارضی میان هویت دینی و هویت ملی وجود ندارد.»[1]

[1] euronews.com/my-europe/2025/04/15/muslim-world-leagues-dr-al-issa-calls-for-global-dialogue-to-combat-hatred


نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا