پیام غدیر از امامت امیرالمؤمنین علی(ع) تا جبهه مقاومت امتداد دارد/ غدیر نقطه آغاز جبهه جهانی مقاومت است

حجت‌الاسلام والمسلمین الحیدری، غدیر را نقطه آغاز ولایت سیاسی و منشأ جبهه جهانی مقاومت دانست و تأکید کرد: پیامبر اکرم(ص) با ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین(ع)، مسیر امت اسلامی را برای مقابله با طاغوت و استکبار ترسیم کرد.

از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد الحیدری، معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق، ۲۲‌خرداد در همایش بین‌المللی «غدیر و مقاومت» که در تالار نور مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه واقعه غدیر نقطه عطف تاریخی در امتداد رسالت نبوی و آغاز ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) بود، اظهار کرد: خدای سبحان به پیامبر اسلام (ص) امر فرمود پیش از پراکنده‌شدن مسلمانان پس از مراسم حج، مأموریت مهمی را به انجام رساند.

وی افزود: این مأموریت در قالب آیه ۶۷ سوره مائده نازل شد که فرمود:«یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ…»یعنی ابلاغ این پیام چنان اهمیت دارد که ترک آن، به منزله ترک کل رسالت است.

وی ادامه داد: پیامبر اعظم(ص) با بیم آن‌که مردم نسبت به این پیام الهی واکنش منفی نشان دهند، اما با دستور صریح خداوند، مسلمانان را در منطقه غدیر خم گرد آوردند.

معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق اظهار داشت: سپس رسول خدا (ص) خطبه‌ای ایراد فرمودند که در آن فرمودند:«أَلَسْتُ أَوْلَی بِکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ؟»مردم پاسخ دادند: آری یا رسول‌الله.آن‌گاه فرمودند: «فَمَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ»، یعنی هر کس من مولای اویم، علی نیز مولای اوست.

وی با بیان اینکه پیامبر(ص) سه بار این جمله را تکرار کردند و پس از آن فرمودند:«اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ، وَعَادِ مَنْ عَادَاهُ، وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ، وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ، وَادِرِ الْحَقَّ مَعَهُ حَیْثُ دَارَ، أَلَا فَلْیُبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ.» افزود: پیش از متفرق‌شدن مردم، جبرئیل نازل شد و آیه ۳ سوره مائده را آورد که فرمود:«الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا»پیامبر اکرم در پاسخ به این بشارت فرمودند:«اللَّهُ أَکْبَرُ عَلَی إِکْمَالِ الدِّینِ وَإِتْمَامِ النِّعْمَةِ وَرِضَی الرَّبِّ بِوِلَایَتِی لِعَلِیٍّ مِنْ بَعْدِی.»

وی خاطرنشان کرد: پس از واقعه غدیر، پیامبر(ص) مسئولیت اداره امور اجتماعی، حکومتی، مالی، نظامی و سیاسی امت را به امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) سپرد.

حجت الاسلام والمسلمین الحیدری تاکید کرد: ولایت نه‌تنها یک فضیلت معنوی، بلکه مسئولیتی تمام‌عیار در اداره امت اسلامی بود؛ این ولایت، حقیقتی است که در امامان پس از امام علی (علیه‌السلام) نیز استمرار یافت و میان آنان تفاوتی در اصل امامت نیست، بلکه تفاوت در شرایط زمانی و اجتماعی است.

وی ادامه داد: اگر امام حسین(ع) در زمان امام حسن(ع) بود، مانند ایشان صلح می‌کرد. و اگر امام حسن علیه‌السلام در زمان یزید قرار می‌گرفت، همان‌گونه که امام حسین(ع) قیام کرد، او نیز قیام می‌کرد. تفاوت مواضع سیاسی ائمه، ناشی از اقتضائات زمانه و آمادگی یا عدم آمادگی مردم برای پذیرش ولایت اهل‌بیت (علیهم‌السلام) بود.

وظیفه ولایت در عصر غیبت برعهده فقیه جامع‌الشرایط است

وی با طرح این سؤال که در دوران غیبت امام زمان عجل‌الله‌فرجه، چه کسی ولایت را بر عهده دارد، افزود:آیا با غیبت امام معصوم، ولایت هم تعطیل شد؟ خیر. امام عصر(عج) این مسئولیت را به فقیهانی که شرایط لازم را دارند، سپردند؛ فقیهانی که در مواجهه با ظلم قیام می‌کنند، از مستضعفان حمایت می‌کنند و احکام خدا را در جامعه پیاده می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین الحیدری با اشاره به اندیشه امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی در نظریه ولایت فقیه تصریح می‌کنند که فقیه جامع‌الشرایط تمام اختیارات امام معصوم را در اداره جامعه دارد، مگر آنچه که اختصاص به معصوم دارد؛ شهید سید محمدباقر صدر نیز بر همین باور بود و فرمود: «در امام خمینی ذوب شوید، همان‌گونه که او در اسلام ذوب شد.»

وی اظهار داشت:پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی دو گام مهم برداشتند؛اول، اعلام اینکه رژیم صهیونیستی، غده سرطانی است که باید از میان برداشته شود؛ و دوم، نام‌گذاری آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز جهانی قدس است.این دو تصمیم، جبهه مقاومت را در جهان اسلام ایجاد کرد.

جمهوری اسلامی ایران، مرکز ثقل حمایت از جبهه مقاومت

حجت الاسلام والمسلمین الحیدری افزود:پس از رحلت امام خمینی، رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پرچم مقاومت را به دست گرفتند. امروز جمهوری اسلامی ایران، پشتوانه اصلی مقاومت در لبنان، فلسطین، سوریه، عراق و یمن است؛ گروه‌های مقاومت آزادی کامل در روش‌های خود دارند، مگر در مواردی که نیازمند کمک جمهوری اسلامی باشند.

وی با تأکید بر تأثیر گفتمان ولایت در کشورهای اسلامی گفت:اندیشه‌های امام خمینی و امام خامنه‌ای، مفاهیم شهادت، صبر، مقاومت، عزت و ایستادگی را در ملت‌ها نهادینه کرد؛ امروز شاهد شکل‌گیری هسته‌های قدرتمند مقاومت در لبنان، فلسطین، عراق و یمن هستیم.

یمن؛ نماد جدید عزت و صلابت در محور مقاومت

حجت الاسلام والمسلمین الحیدری اظهار داشت:گرچه سوریه دچار آسیب شد، اما خداوند با عزت و استقامت ملت یمن، این خلأ را جبران کرد. یمن امروز پرچم‌دار مبارزه با استکبار جهانی و در کنار مردم فلسطین است.

وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا از هم فرو خواهد پاشید. شکاف‌های سیاسی، تنش‌های داخلی، و بحران هویتی، این رژیم را به سمت جنگ داخلی سوق می‌دهد و امنیت روانی ساکنان آن را از بین خواهد برد.

بیداری جهانی، رژیم صهیونیستی را منزوی و بی‌اعتبار کرده است

معاون فرهنگی حشدالشعبی خاطرنشان کرد: امروز ملت‌های جهان در آمریکا و اروپا نیز علیه کشتار مردم غزه به پا خاسته‌اند؛ این موج بیداری، رژیم اشغالگر را در سطح جهانی منزوی کرده است. این پایان نزدیک است؛ آینده از آن مقاومت و ملت‌های آزاده خواهد بود.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا