یادداشت | نگاهی به کتاب «پیدایش آیت‌الله‌های شیعه»

حجت الاسلام والمسلمین جلائیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با انتشار یادداشتی، به کتابی اشاره کرده است که به تازگی با عنوان «The Making of Shia Ayatollahs» (پیدایش آیت‌الله‌های شیعه) در ۱۴ آوریل ۲۰۲۳ منتشر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین جلائیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با انتشار یادداشتی، به کتابی اشاره کرده است که به تازگی با عنوان «The Making of Shia Ayatollahs» (پیدایش آیت‌الله‌های شیعه) در ۱۴ آوریل ۲۰۲۳ منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین جلائیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، با انتشار یادداشتی، به کتابی اشاره کرده است که به تازگی با عنوان «The Making of Shia Ayatollahs» (پیدایش آیت‌الله‌های شیعه) در ۱۴ آوریل ۲۰۲۳ منتشر شده است.

این کتاب به بررسی چگونگی تبدیل شدن عالم دینی به آیت‌الله در مذهب شیعه، دیدگاه‌های متنوع آیت‌الله‌ها در مورد مسائل دینی و نحوه کسب جایگاه و اعتبار توسط آیت‌الله‌های بزرگ می‌پردازد.

کتاب «پیدایش آیت‌الله‌های شیعه»، هم دیدگاه‌های داخلی و هم دیدگاه‌های خارجی را درباره اینکه چگونه یک عالم به آیت‌الله در اسلام شیعه تبدیل می‌شود، چگونه آیت‌الله‌ها دیدگاه‌های متنوعی درباره ایمان پیشنهاد می‌کنند، و چگونه آیت‌الله‌های بزرگ با توازنی از عوامل مختلف از جمله تقوا، دانش، محبوبیت و شبکه‌سازی شناخته می‌شوند، ارائه می‌دهد.

این کتاب در دو بخش به ارائه مطالب می پردازد که بخش اول با ارزش اساسی دانش در اسلام و تفسیر علما از فقه و موضوعات، ارزش‌ها و روش‌هایی که برای مواجهه با چالش‌های اعمال دینی در زندگی مدرن ایجاد و به کار می‌گیرند، آغاز می‌شود و نویسنده مکانیسم‌های مدارس علمیه، حوزه‌ها، برنامه‌های درسی آن‌ها و چگونگی شناخت یک عالم به عنوان آیت‌الله را آشکار می‌کند. و بخش دوم به تنوع غنی و برخی اوقات تلخ و مباحث درون جامعه آیت‌الله‌ها در مورد موضوعاتی از جمله هویت مذهبی و فعالیت‌های درون‌دینی، تصوف و عرفان، فلسفه (حکمت و فلسفه)، مدرنیزاسیون و غرب، قدرت سیاسی و دولت، و زنان در زندگی عمومی می‌پردازد.

پس از ارائه یک پیشینه تاریخی در مورد هر موضوع، نویسنده بدون قربانی کردن دقت و اصالت، خواننده را به عمق مباحثات جاری میان آیت‌الله‌ها در قم، مشهد، نجف و بیروت می‌برد تا به طیف وسیعی از خوانندگان آموزش دهد.

حجت الاسلام والمسلمین جلائیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی پیشنهاد داد که می طلبد تا حوزه های علمیه به مطالعه، ترجمه و نقد این کتاب بپردازند.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا