رئیس کنفرانس بین‌المللی بقیع: ساخت بارگاهی باشکوه در جنت‌البقیع، آرزوی مشترک مسلمانان و آزادگان جهان است

همزمان با سالروز شهادت جان‌سوز امام محمد باقر(ع)، نشست بین‌المللی «جنت‌البقیع» به همت سازمان بقیع شیکاگو و با حضور علما و اندیشمندانی از کشورهای مختلف جهان به صورت مجازی برگزار شد.

همزمان با سالروز شهادت مظلومانه حضرت امام محمد باقر (علیه‌السلام)، کنفرانس بین‌المللی «جنت‌البقیع» به همت سازمان بقیع شیکاگو و با حضور جمعی از علما و اندیشمندان برجسته از کشورهای مختلف، به‌صورت مجازی برگزار شد.

سخنرانان این نشست، با تأکید بر شأن والای ائمه مدفون در بقیع و حرمت قبور مطهر ایشان، از دولت عربستان سعودی درخواست کردند تا با صدور مجوز رسمی، زمینه بازسازی این بقاع شریفه را که نزدیک به یک قرن پیش تخریب شده‌اند، فراهم سازد.

دعوت به همبستگی جهانی برای بازسازی بقیع

در بخشی از این کنفرانس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محبوب مهدی عابدی نجفی، مفسر قرآن کریم و از فعالان برجسته سازمان بقیع در شیکاگو، با قدردانی از شبکه «SNN» به‌خاطر نقش مؤثر آن در ترویج پیام نهضت بقیع، تصریح کرد: این رسانه توانسته است صدای مظلومیت جنت‌البقیع را به خانه‌های مردم در اقصی نقاط جهان برساند.
وی در ادامه با تأکید بر فراگیر بودن این مسئله، اظهار داشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که همه انسان‌ها، فارغ از هر دین و مذهب، در این حرکت انسانی و دینی سهیم شوند؛ چرا که هتک حرمت قبور، نه از منظر ادیان الهی پذیرفتنی است و نه در چارچوب عقل و قانون قابل دفاع.
حجت‌الاسلام عابدی نجفی همچنین خاطرنشان کرد: امامانی که در بقیع آرمیده‌اند، صرفاً متعلق به یک مذهب خاص نیستند، بلکه آنان پیشوایان راستین اخلاق، عدالت و انسانیت‌اند.

بقیع؛ محور اتحاد امت اسلامی

حجت‌الاسلام سید شفیع حیدر رضوی، از حوزه علمیه قم، در سخنرانی خود ضمن اشاره به ظرفیت‌های گسترده نهضت بقیع، اظهار داشت: مسئله جنت‌البقیع می‌تواند به عنوان بستری بزرگ برای وحدت امت اسلامی عمل کند و مسلمانان جهان را حول محور عزت، کرامت و عدالت گرد هم آورد.

هشدار درباره تکرار فجایع تاریخی

حجت‌الاسلام سید ذوالقدر رضوی، از علمای برجسته و مقیم لندن، در سخنان خود با اشاره به ریشه‌های فکری تخریب قبور مطهره در جنت‌البقیع، اظهار داشت: این جنایت تاریخی بر مبنای اندیشه‌ای منحرف و با تأثیرپذیری از تفکر بنی‌امیه صورت گرفته است.

وی با تأکید بر لزوم نقش‌آفرینی شخصیت‌های سیاسی در نهضت بازسازی بقیع هشدار داد: اگر امروز در برابر این ظلم آشکار سکوت کنیم، نباید دور از انتظار باشد که روزی مرقد مطهر پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) نیز از خطر تخریب در امان نماند. ما از دولت عربستان سعودی فقط خواهان صدور مجوز بازسازی هستیم و برای انجام این کار، نیازی به کمک مالی آنان نداریم.

دشمنی با ولایت، ریشه تخریب بقیع است

حجت‌الاسلام سید شمس‌الحسن زیدی از کشور تانزانیا، ضمن تسلیت به امت اسلام به مناسبت شهادت امام باقر (ع)، خاطرنشان ساخت: عامل اصلی تخریب جنت‌البقیع، دشمنی با ولایت و امامت است.
وی با اشاره به نزدیکی عید سعید غدیر، از همه علما و شاعران خواستند تا در مراسم‌های مرتبط با غدیر و ماه محرم، مسئله بقیع را نیز در اولویت قرار دهند و آن را به فراموشی نسپارند.

دعوت از غیرمسلمانان برای شناخت حقیقت بقیع

حجت‌الاسلام زین‌العابدین از کشور نپال نیز در سخنرانی خود پس از ذکر فضائل امام باقر (ع)، پیشنهاد داد که سازمان بقیع در برنامه‌های آتی خود از غیرمسلمانان نیز دعوت کند. وی در ادامه گفت: تجربه موفق حضور برادران هندو در برنامه‌های بقیع در نپال نشان داد که این مسئله، انسانی و فرادینی است و قابلیت جذب افکار عمومی جهانی را دارد.
وی در پایان، از مسئولان سازمان دعوت کرد تا برنامه‌ای نیز در کشور نپال برگزار نمایند.

تأثیر فراگیر فعالیت‌های رسانه‌ای سازمان بقیع

حجت‌الاسلام اسلم رضوی از شهر پونا در هندوستان با اشاره به تأثیر مثبت کنفرانس‌های پی‌درپی سازمان بقیع اظهار داشت: پیش از این، هشتم شوال تنها در قالب یک مجلس برگزار می‌شد، اما امروز به برکت این تلاش‌ها، شاهد برگزاری تجمعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز در سراسر جهان هستیم.
وی افزود: امروز صدای نهضت بقیع به درون خانه‌ها رسیده است و این، مرهون همت و استمرار فعالیت‌های سازمان بقیع است.

این کنفرانس به‌طور زنده از چندین شبکه تلویزیونی و رسانه‌ای پخش شد و مورد استقبال گسترده مخاطبان قرار گرفت.

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا