یادداشت | بازگشت تفکر ملی‌گرایی مسیحی به کاخ سفید

قانون اساسی آمریکا به اصل آزادی دینی به عنوان یکی از حقوق اساسی شهروندان آمریکایی اشاره کرده است، و آن را پایه سکولاریسم آمریکایی و اصل تفکیک مسیحیت از دولت می‌داند، اگرچه هیچ اشاره‌ای به نام یا ماهیت هیچ‌یک از ادیان نشده است، اما در طول تاریخ آمریکا، بحث‌ها و اختلافات زیادی در مورد آزادی‌های دینی وجود داشته است.

قانون اساسی آمریکا به اصل آزادی دینی به عنوان یکی از حقوق اساسی شهروندان آمریکایی اشاره کرده است، و آن را پایه سکولاریسم آمریکایی و اصل تفکیک مسیحیت از دولت می‌داند، اگرچه هیچ اشاره‌ای به نام یا ماهیت هیچ‌یک از ادیان نشده است، اما در طول تاریخ آمریکا، بحث‌ها و اختلافات زیادی در مورد آزادی‌های دینی وجود داشته است.

در سال‌های اخیر، درگیری‌ها پیرامون هویت دینی در ایالات متحده پر و بال گرفته است. این امر با ظهور ایدئولوژی «ملی‌گرایی مسیحی» که معتقد است آمریکا در ذات خود یک ملت مسیحی است و این کشور به آن‌ها اختصاص دارد، شدت یافته است. این تفکر، به نوعی با نخستین اصلاحیه قانون اساسی که آزادی دین را تضمین می‌کند، در تضاد است و منجر به تبعیض و گاهی خشونت علیه اقلیت‌های دینی می‌شود. راست‌گرایان دینی از این ایدئولوژی برای آسیب‌رساندن به اقلیت‌های دینی استفاده می‌کنند.

«آماندا تایلر» کارشناس ادیان آمریکایی، در مصاحبه‌ای گفته است: «در نزد ملی‌گرایان مسیحی این کشور، مسیحیت بیشتر به هویت ارتباط دارد تا به دیانت آنان. این تفکر شامل پیش‌فرض‌هایی از جمله ضدیت با مهاجران، برتری نژاد سفید، تسلط بر جامعه و توسل به خشونت در صورت لزوم است.»

دونالد ترامپ پیوسته خطاب به آنان می‌گوید که او می‌داند آن‌ها تحت فشار هستند و در یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی خود وعده داد که یکی از اقدامات اولیه‌اش در دوره دوم ریاست‌جمهوری، تشکیل کارگروهی برای ریشه کنی «ضدیت علیه مسیحیت» خواهد بود و تعهد داد که از «سیاست‌ها و محتوای خداپرستی» حمایت خواهد کرد.

در انتخابات ۲۰۲۰، ۸۱٪ از رای‌دهندگان پروتستان تبشیری سفیدپوست به ترامپ رای دادند در حالی که فقط ۱۸٪ به جو بایدن رای دادند.

آمارهای هشداردهنده

یک نظرسنجی که در آن بیش از ۵۴۵۲ رای‌دهنده آمریکایی شرکت داشتند، نشان داد که حمایت از خشونت سیاسی در میان آمریکایی‌های مذهبی در حال افزایش است. برای ارزیابی میزان حمایت از ملی‌گرایی مسیحی، پنج سوال و جمله مطرح شد که در ذیل آمده است:

1. آیا خدا از مسیحیان خواسته است که بر تمام جنبه‌های جامعه‌ی آمریکا تسلط داشته باشند؟

2. آیا دولت ایالات متحده باید اعلام کند که آمریکا یک ملت مسیحی است؟

3. آیا مسیحی بودن بخشی اصلی هویت آمریکایی شما است؟

4. اگر ایالات متحده از اصول مسیحی دور شود، دیگر کشوری نخواهیم داشت.

5. آیا قوانین ایالات متحده باید بر اساس ارزش‌های مسیحیت استوار گردد؟

این نظرسنجی، که بزرگ‌ترین نظرسنجی در این زمینه است، نشان داد که می‌توان حدود ۳۰٪ از آمریکایی‌ها را در زمره‌ی طرفداران یا همفکران با ملی‌گرایی مسیحی دانست. این دسته با تمامی و یا معظم عبارات فوق موافق بودند.

حمایت از خشونت سیاسی و نگرانی در مورد وضعیت دموکراسی در آمریکا در حال افزایش است. ۷۵٪ از مردم آمریکا معتقدند آینده دموکراسی در خطر است. همچنین ۲۳٪ از آمریکایی‌ها بر این باورند که برای نجات کشور، ملی‌گرایان واقعی این کشور ممکن است به اعمال خشونت نیاز پیدا کنند. این میزان در سال ۲۰۲۱ فقط ۱۵٪ بود.

از سوی دیگر، آمریکایی‌هایی که معتقدند حق ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ از بین رفته است، بیشتر از دیگران احتمال دارند که از خشونت سیاسی حمایت کنند (۴۶٪ در مقابل ۱۳٪). همچنین ۴۱٪ از کسانی که به نظریه توطئه اعتقاد دارند، حمایت از خشونت سیاسی را تایید می‌کنند. این افراد اعتقاد دارند مهاجران و یهودیان برای مقابله با هیمنه فرهنگی سفید پوستان مسیحی به این کشور راه داده می‌شوند.

براساس این نظرسنجی، ۳۸٪ از آمریکایی‌ها معتقدند که کشور به یک شخصیت مستبد نیاز دارد تا آن را به مسیر صحیح بازگرداند. کاتولیک‌های لاتين از این تفکر حمایت بیشتری می‌کنند و ۵۱٪ از آن‌ها با این نظر موافق هستند.

آمریکا دوباره مسیحی می‌شود

این نظرسنجی به صورت ژرف به بررسی اعتقاد راسخ آمریکایی‌ها به ایدئولوژی ملی‌گرایی مسیحی پرداخته است. ۳۳٪ از آمریکایی‌ها اعتقاد دارند خدا آمریکا را به مسیحیان اروپایی به عنوان سرزمین موعود عطا کرده است تا ‌توانند جامعه‌ی آرمانی خود را بسازند. بیش از نیمی از پروتستانت‌های انجیلی سفیدپوست با این عبارت موافقند و ۷۷٪ از آمریکایی‌ها معتقدند که بنیان‌گذار کشور آمریکا قصد داشتند یک ملت مسیحی ایجاد کنند.

این نژادپرستان مسیحی بر این باورند که شعار انتخاباتی دونالد ترامپ یعنی «آمریکا را دوباره به عظمت می‌رسانیم» در واقع به معنای بازگرداندن قدرت به مسیحیان سفیدپوست این کشور است.

در بسیاری از کمپین‌های انتخاباتی ترامپ، هزاران نفر از حاضران کلاه‌هایی با عبارت «بیایید تلاش کنیم که آمریکا را دوباره دعا بخواند» به سر می‌گذارند.

۳۹٪ از آمریکایی‌هایی که معتقدند خدا خواسته است ایالات متحده سرزمین موعود برای مسیحیان اروپایی باشد، از استفاده از خشونت سیاسی برای نجات کشور از کسانی که با این باور مخالفت دارند، حمایت می‌کنند.

۵۵٪ از آمریکایی‌ها معتقدند که فرهنگ آمریکایی از دهه ۱۹۵۰ به انحطاط گراییده است. مسیحیان سفیدپوست بیشتر از دیگر گروه‌های دینی با این نظر موافقند (۷۷٪)، در حالی که تنها ۵۷٪ از کاتولیک‌ها با این موضوع موافقند.

دشمنی با دموکراسی و استقبال از خشونت

باور به این‌که آمریکا سرزمین موعود برای مسیحیان اروپایی است، پایه تفکر ضد دموکراسی به شمار می‌رود. افزون بر این، باورهای ملی‌گرایی مسیحی پیوندی عمیق با تفکراتی دارند که سر تضاد با دموکراسی دارند. از جمله حمایت از نژادپرستی سفید، انکار وجود نژادپرستی نظام‌مند، یهودی‌ستیزی، اسلام‌هراسی و احساسات ضد مهاجرتی.

موضوع ترسناک‌تر آن است که ملی‌گرایان مسیحی بیشتر از دیگر آمریکایی‌ها معتقدند که خشونت سیاسی در شرایط کنونی ممکن است توجیه‌پذیر باشد تا مانع از کاهش جمعیت سفیدپوستان مسیحی گردد. حدود ۴ نفر از هر ۱۰ نفر از پیروان ملی‌گرایان مسیحی (۳۸٪) و یک سوم از همفکران آنان (۳۳٪) موافقند که چون وضعیت کنونی کشور از مسیر صحیح خارج شده است، ممکن است برای نجات کشور نیاز باشد ملی‌گرایان واقعی این کشور دست به خشونت بزنند.[1]

[1] aja.ws/1of2ce


نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا