روابط بین‌الملل در اسلام

كتاب «روابط بین الملل در اسلام» در دو بخش و پنج فصل، مطالبی چون خاستگاه تنظیم روابط بین الملل، تنظیم روابط بین الملل بر محور عدل و وحدت، همزیستی مسالمت‌آمیز، محدودیت روابط در اسلام، رفتار اسلام با ملل مستكبر و... را در اختیار دانش‌پژوهان عزیز قرار ‌‌‌‌‌‌می‌دهد.

کتاب «روابط بین‌الملل در اسلام» به بررسی رویکرد اسلامی به روابط بین‌الملل می‌پردازد. این کتاب شامل مباحثی نظیر خاستگاه تنظیم روابط بین‌الملل، اهمیت عدالت و وحدت در این روابط، همزیستی مسالمت‌آمیز، محدودیت‌های روابط در اسلام و رفتار اسلام با ملل مستكبر است. همچنین کتاب «اسلام و روابط بین‌الملل» اثر مجموعه نویسندگان به ادبیات اسلامی در روابط بین‌الملل پرداخته و به بررسی رویکردهای مختلف مذاهب اسلامی به این روابط می‌پردازد. این کتاب همچنین به دیپلماسی، عدالت و مذاکره در اندیشه اسلامی و برداشتهای اسلامی معاصر در باب زمامداری مسلمانان و روابط بین‌الملل می‌پردازد.

روابط بین الملل در اسلام: مناسبات اجتماعی و روابط افراد با یکدیگر در سطوح مختلفی قابل تعریف و ارائه است؛ در سطح قوم و قبیله و طایفه، در سطح مذهب و عقاید رویین، در مستوای باورها و عقاید بنیادین که از آن به دین یاد می کنند و عمیق ترین و وسیع ترین لایۀ اجتماعی روابط انسان ها با یکدیگر با قطع نظر از هر نوع قومیت، مذهب و دینی که از آن امروزه به «روابط بین المللی» یاد می کنند.
این اثر رشحات بنانی و بیانی حضرت استاد در حوزۀ بین الملل است بیشتر به مناسبات اجتماعی در عرصۀ بین الملل از منظر اسلام پرداخته و بر محورهای اساسی آن روابط همانند، فطرت بشری تأکید می ورزد. از سوی دیگر، به علل و عواملی که در پندار عدّه ای قانون روابط انسانی در عرصه جهانی است اشاره و علّت ناصحیح بودن آن را آشکار می کند.
این کتاب در دو بخش و پنج فصل تنظیم شده است:
بخش یکم : کلیات شامل فصول:
۱ . خاستگاه تنظیم روابط بین الملل ۲ . تنظیم روابط بین الملل بر محور عدل و وحدت
بخش دوم : همزیستی مسالمت آمیز شامل فصول:
۱ . حوزه های اتحاد عادلانه ۲ . محدودیت روابط در اسلام ۳ . رفتار اسلام با ملل مستکبر

نوشته های مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا