حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق امین دین مسئول دفتر ادیان و مذاهب و سرپرست منطقه اروپا و آمریکا معاونت ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه کشور و دکتر شیعی قائم مقام مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه کشور و برخی مدیران حوزه علمیه استان فارس با حضور در مؤسسه ISC با دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC و معاونین و مدیران این مؤسسه در تاریخ 16 آبان 1403 دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدا، دکتر فاضل زاده ضمن خوش آمدگویی به میهمانان، به تشریح وظایف و مأموریت های مؤسسه ISC و نقش مهم آن در حوزه های مختلفی همچون رتبه بندی دانشگاه های کشور و جهان اسلام، نشریات کشور، ثبت همایش ها و سکوهای علم و فناوری کشور پرداخت.
وی اظهار داشت: مؤسسه ISC که نقشی فرا ملی و فرا وزارتخانه ای دارد به نوعی مدار کشورهای اسلامی می باشد که همواره آخرین آمار علم و فناوری این کشور ها علی الخصوص جمهوری اسلامی ایران را رصد می کند.
رئیس مؤسسه ISC گفت: این مؤسسه با گسترش فعالیت های خود در سطح بین الملل، علاوه بر کشور های اسلامی با سایر کشورهای غیر اسلامی همچون روسیه و چین نیز تعاملات خود را گسترش داده است.
وی افزود: اعضای کمیته اجرایی مؤسسه ISC که متشکل از نمایندگانی از کشورهای اسلامی پاکستان، ترکیه، عمان، مالزی، قطر و نیجریه می باشند که خدمات مؤسسه ISC را در تمامی کشورهای اسلامی توزیع می کنند.
وی تأکید کرد: از آخرین تعاملات بین الملل مؤسسه ISC می توان به همکاری علمی با کشورهای عضو بریکس اشاره کرد که مقرر شده است یک مدل رتبه بندی جدید برای این کشور ها از سوی مؤسسه ISC عملیاتی شود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق امین دین مسئول دفتر ادیان و مذاهب و سرپرست منطقه اروپا و آمریکا معاونت ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه کشور در ادامه ضمن تشکر تقدیر از فعالیت های مؤسسه ISC که مولود انقلاب اسلامی است اظهار داشت: یکی از تلاش های ما پر رنگ کردن نقش مؤسسه ISC در حوزه علمیه در سطح ملی و بین المللی می باشد تا از خدمات ارزنده آن بهره ببرند.
وی افزود: در همایش ها و کنفرانس های بین المللی، حوزه علمیه سفیر مؤسسه ISC به منظور ترویج خدمات این مؤسسه خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: بازدید میهمانان بین المللی حوزه های علمیه کشور از مؤسسه ISC یکی از مواردی می باشد که تعاملات حوزه علمیه با این مؤسسه بین المللی را افزایش خواهد داد.
در ادامه این جلسه، دکتر شیعی ضمن تشکر و قدردانی از تشکیل این جلسه، به بیان ظرفیت های این مجتمع پرداخت و ابراز امیدواری کرد با همکاری دوجانبه شاهد گسترش رویکرد تعاملات بین المللی باشیم تا با حمایت از انتشار آثار علمی در عرصه بین الملل، به ارتقای سطح کیفی و کمی آنها کمک شده باشد.
وی گفت: مرکز زبان حوزه های علمیه با بیش از 10 هزار فارغ التحصیل در چندین رشته زبانی و مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی با دارا بودن مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری از زیر مجموعه های مجتمع آموزشی پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه کشور است.
وی افزود: حوزه علمیه بستر بزرگی برای تولیدات علمی در حوزه های اسلامی و انسانی می باشد که امید است با همکاری مؤسسه ISC، بتوانیم سطح رؤیت پذیری آنها را در سطح بین الملل افزایش دهیم.
شیعی ادامه داد: آموزش پژوهشگران در حوزه از دغدغه های اصلی در حوزه می باشد که امید است با همکاری مؤسسه ISC در برگزاری کارگاه های آموزشی مجازی و حضوری در زمینه هایی همچون نشریات بتوانیم باعث ارتقای نشریات حوزوی در سطح بین الملل و ثبت آنها در ISC شویم.
در این جلسه مقرر شد در نشست های بین الملل حوزه، نمایندگانی از مؤسسه ISC به منظور ارائه سخنرانی در خصوص علم و فناوری کشور حضور داشته باشند.
همچنین مقرر شد، در تفاهم نامه های بین المللی حوزه، یک بند جهت همکاری با مؤسسه ISC لحاظ شود.